Elke dag telt

Misschien lijkt het alsof je baby in de eerste periode alleen maar slaapt en eet, maar er gebeurt heel veel in dat klein lichaampje. Je baby groeit heel hard! In de eerste drie maanden komen kinderen gemiddeld 500 tot 700 gram per maand aan. En per maand groeien ze gemiddeld zo’n 2,5 centimeter. 

Het hoofdje en nekje

Je baby wordt elke dag sterker. Misschien kan je baby het hoofdje al een beetje optillen vanuit een buikligging? Dat is een flinke inspanning want het kost veel energie om dat relatief zware hoofdje omhoog te houden. Enkele keren per dag wat tummy time is dus zeker niet overbodig. Je kan eventueel een opgerolde handdoek of kussentje onder de borst en de oksels leggen. Dat maakt het iets gemakkelijker om het hoofdje op te tillen. Blijf er wel altijd bij als je je baby op de buik legt.

Say cheese!

Deze maand worden ook de gezichtsspieren sterker en komt er meer uitdrukking op het gezicht. Je zult zien dat je babytje jouw uitdrukkingen probeert na te doen; zelfs als je gekke gezichten trekt. En dan op een dag: het eerste lachje!

Spelen in de tweede maand

Veel speelgoed heeft je baby nog niet nodig. Een baby tot 2 maanden kijkt vooral. Het is leuk om een speelboog of een mobiel boven je kind te zetten in het park. Felle kleurtjes zijn leuk om naar te kijken en een muziekje is leuk om naar te luisteren. Baby's op deze leeftijd steken regelmatig hun vuistje in hun mondje. Dit is niet altijd het signaal dat ze honger hebben, maar kan vanaf nu ook gewoon een manier van spelen en ontdekken zijn.

 Trixie speelmat hello world Mr Polar Bear    Elodie Detail speelmat Hello World    Bright Starts - speelmat

Je baby zal binnenkort ook speeltjes vastgrijpen en in de mond steken, dat wordt een nieuwe manier om dé wereld te verkennen. En natuurlijk kunnen jullie samen ‘spelen’ want jij blijft het interessantste speelkameraadje: neem bijvoorbeeld de handjes van je kind in jouw handen en klap de handjes zachtjes tegen elkaar. Ken jij het liedje “Klap eens in de handjes...” nog?

Mushie hello world bijtring verfpallet    Skip hop bijtring egel    Trixie bijtring hello world mrs rabbit